Sa facem cunostiinta cu Power Point

Power Point este una dintre cele mai folosite aplicatii atunci cand vine vorba de a crea o prezentare de success !
Din punct de vedere tehnic posibilitatile pe care ni-le ofera sunt extrem de multe, iar in final in functie de creativitatea si priceperea fiecaruia ne putem alege cu o prezentare care sa taie rasuflarea auditoriului.

Pe parcursul mai multor (mini) cursuri as vrea sa-ti dezvalui cateva din secretele acestei aplicatii.
Pentru inceput iti propun sa ne familiarizam cu interfata acesteia.

Asa arata Power Point cand deschidem aplicatia.
Nu este cu nimic diferita de interfata celorlalte aplicatii MS Office; regasim si aici in partea de sus baza de meniuri si shortcut-uri; in partea centrala plansa de lucru propriu-zisa, iar in partea stanga avem insirate slide-urile pe care le avem disponibile. Bineinteles ca se pot adauga sau sterge slide-uri astfel incat sa rezulte prezentarea pe care ne-o dorim.

Daca doresti sa deschizi o prezentare deja creata, aceasta este calea pe care trebuie sa o urmezi - click pe sageata din coltul stanga sus al aplicatiei:

PP prez interfata img3

Sa revenim totusi la interfata aplicatiei si sa ne oprim putin asupra barei de iconite, povestind cate ceva despre cele mai des utilizate

Meniul Home
Aigi regasiti o serie de iconite cu ajutorul carora puteti aplica diverse formatari textului si text box-urilor pe care le aveti in plansa centrala.

Iconite pentru formatarea textului:

PP prez interfata img4

Iconite pentru aranjarea in pagina (sau in cadrul text box-urilor) a textului:

PP prez interfata img5

Iconite cu ajutorul carora putem introduce in plansa centrala o serie de forme geometrice predefinite, asa cum vedeti in imaginea desfasurata mai jos.
Poti aplica acestor forme geometrice orice formatari iti trec prin minte: colorare contur, umplere cu coloare, aplicarea unor efecte de umbrire, etc. (prin intermediul iconitelor: Shape Fill, Shape Outline, Shape Effects).

PP prez interfata img6
PP prez interfata img7

Intentionat am vrut sa las putin la urma aceasta sectiune de iconite care se refera in mod direct la cum alegem sa arate plansa centrala.
Iconita    te va ajuta sa adaugi slide-uri (plase) noi prezentarii tale. Iconita   te lasa sa definesti cum vrei sa arate plansa centrala a fiecarui slide, alegand dintr-o lista predefinita.
Sigur ca acestea sunt niste elemente ajutatoare; in functie de creativitatea fiecaruia poti formata plansa centrala, introducand textbox-uri, sa arate exact asa cum ai nevoie.

PP prez interfata img8

O alta serie de shortcut-uri foarte utile de fiecare data cand realizezi o prezentare sunt cele din meniul Insert. Ele sunt foarte sugestiv desenate si te pot ajuta sa adaugi pe plansa de lucru imagini, text box, tabele sau imagini WordArt

Cea de-a treia sectiune de iconite pe care te invit sa o descoperi este cea din meniul Slide Show; prin intermediul shortcut-urilor de aici poti aplica diverse setari prezentarii in sine sau poti porni efectiv prezentarea ta odata realizata.

Aceasta iconita   te va ajuta sa pornesti pe modul slide show prezentarea ta finalizata, sau poate intr-o etapa intermediara, pentru a verifica cum arata elementele expuse in forma de slide show.


 © Success Consultancy 2013