Cum realizam o animatie in Power Point

Am vazut in cursul precedent cum arata interfata Power Point si care sunt cele mai frecvent utilizate iconite si meniuri atunci cand ne apucam de treaba.

Sa presupunem ca am creat deja o prezentare si ca ne-am impotmolit atunci cand vrem sa adaugam ceva animatie in slideurile noastre, pentru a face prezentarea mai dinamica, sa ne ajute atunci cand vom prezenta subiectele incluse si de ce nu sa arate mai bine.

Sa trecem la treaba
Acesta este slide-ul pe care le-am realizat pana acum si dorim sa animam putin text box-urile din plansa centrala, astfel incat atunci cand vom rula prezentarea pe modul slide show   fiecare element (text box) sa apara doar atunci cand fac click.

Iconitele de care voi avea nevoie pentru operatiunile care urmeaza se regasesc in meniul Animation:

Inainte de a aplica vreum efect unui element din plansa de lucru (sa zicem un text box), acesta trebuie selectat. Practic acesta este modul in care ii spunem aplicatiei ca acela este elementul pe care vrem sa-l animan. 
In exemplul de mai jos am selectat primul text box, cel de culoare albastra

PP Animatie 5

Dupa ce am selectat elementul pe care dorim sa-l animam alegem unul din efectele dorite, din bara de sus (cea din meniul Animation)

PP Animatie 6

O alta solutie este sa folositi iconita  pentru a selecta efectul pe care doriti sa-l aplicati pentru diversele etape de tranzitie. Ganditi-va ca puteti alege ca text box-ul de mai sus, atunci cand rulam prezentarea, mai intai sa apara cand apas click (cu ce efect va place mai mult), apoi sa dispara cand apas click (la fel, prin ce efect doriti voi), iar in continuare sa apara celelalte text box-uri pe rand.

Untitled

Odata ce ati ales un efect pentru text box-ul selectat anterior vedeti ca in partea lui stanga sus apare un numar. Este practic o numerotare pe care Power Point o aloca tuturor elementelor carora le-ati aplicat un efect, in ordinea cronologica a aplicarii efectelor.

Nu va faceti griji, aceasta numerotare nu va aparea in modul Slide Show (atunci cand rulam propriu-zis prezentarea).

PP Animatie 10

Odata ce ati terminat de aplicat toate efectele dorite, tutulor elementelor de pe planasa de lucru, va puteti duce sa vizualizati in mod centralizat efectele respective intr-o fereastra pe care o deschideti de la butonul 

PP Animatie 12

Ce puteti face aici este sa schimbati ordinea efectelor, tragand pur si simplu de fiecare element si restabilind succesiunea in care se vor derula elementele din plansa de lucru.
In partea dreapta a casutei simbolizand fiecare efect puteti vedea o mica sageata  de unde puteti aplica cateva setari interesante si utile fiecarui efect.

Urmarind toti acesti pasi ati realizat o animatie in Power Point.
Tot ce mai aveti de facut acum este sa vizualizati aceste animatii in modul Slide Show, si puteti face asta cu un click pe una din iconitele urmatoare:

 pe care o gasesti in meniul Slide Show din bara de sus a aplicatiei

sau folosind aceasta iconita  din bara de jos a aplicatiei, undeva in partea dreapta;


 © Success Consultancy 2013