Sa facem cunostiinta cu Access

Poate ca MS Access nu este o aplicatie la fel de frecvent utilizata de catre toata lumea asa cum se intampla cu Excel, Power Point, Word, fara sa mai amintesc despre Outlook.

Intentia mea este de a prezenta, intr-o serie de mini cursuri succesive, cele mai importante aspecte ale MS Access, ceea ce ar avea nevoie un utilizator obisnuit in activitatea de zi cu zi.

De aceea voi incerca sa abordez cateva situatii foarte practice astfel incat sa intelegi mai usor utilitatea acestei aplicatii, pentru ca apoi sa fii indemnat de curiozitate sa o descoperi tot mai mult.

Dar mai intai sa vedem cateva lucruri elementare despre MS Access 

Atunci cand deschizi aplicatia vei constata ca interfata arata izbitor de tare cu toate celelalte aplicatii din suita MS Office.
Regasesti in partea stanga cele mai recent deschise fisiere, iar in partea centrala o serie de template-uri
Pentru inceput sa alegem Blank desktop database 

Imediat dupa pasul anterior vei avea in fata aplicatia propriu-siza si astfel o baza de date blank gata sa fie configurata in functie de nevoile tale.

In linii mari, vei regasi in partea de sus bara de meniuri si iconite, specifica MS Office
In meniul Create pe care l-am evidentiat in imaginea de mai jos se regasesc practic shortcut-urile cu ajutorul carora creem, modificam orice este legat de baza de date, interogari, rapoarte, formulare de introducere a datelor, etc.

In partea stanga, sub All Access Objects regasesti lista cu tabelele, interogarile, rapoartele, etc. pe care le ai create. 
In momentul de fata, baza noastra de date fiind goala, vei vedea doar table 1 in sectiunea intitulata Tables unde se regaseste de fapt tabelul deschis in partea centrala a imaginii.
 © Success Consultancy 2013